ЗМІ про нас: Артур Мхітарян: про команду, перший успіх і контакт з інопланетянами| Taryan Towers

ЗМІ про нас: Артур Мхітарян: про команду, перший успіх і контакт з інопланетянами| Taryan Towers 1
ЗМІ про нас: Артур Мхітарян: про команду, перший успіх і контакт з інопланетянами| Taryan Towers 2
ЗМІ про нас: Артур Мхітарян: про команду, перший успіх і контакт з інопланетянами| Taryan Towers 3
Меню

19.09.17

ЗМІ про нас

ЗМІ про нас: Артур Мхітарян: про команду, перший успіх і контакт з інопланетянами

5a746630de905.jpg

Є люди, одного погляду на яких досить лише подивитись, щоб зрозуміти, що перед вами справжній лідер, людина невгамовної життєвої енергії і харизми, яка якимось магнетичним чином притягує і в той же час остаточно змішує всі заздалегідь підготовлені думки і тези, змушуючи раз у раз повертатися до рятівного листку з питаннями, старанно завченими напам’ять напередодні ввечері. Однак, лише після години спілкування з такими людьми ти виходиш з безумовним розумінням того, що в цьому житті можливо все і головне – правильно мислити. Наш співрозмовник, зустрічі з яким ми чекали протягом декількох місяців, Артур Мхітарян, як раз з їх числа. За час інтерв’ю ми постаралися уточнити основні правила успіху, розпитати про хобі та захоплення, а також дізнатися про нові амбітні проекти і про плани налагодження контактів з позаземними цивілізаціями.

Ви є засновником TARYAN Group, куди входить одна з найбільших будівельних компаній Києва «Познякижилбуд», а також творцем і ідеологом першого lifestyle-курорту TSARSKY. Як Вам вдається поєднувати всі ці напрямки, коли в добі всього 24 години?

Якщо відповісти коротко, я зібрав професійну команду і фокусую увагу в потрібних місцях. Крім професіоналізму, важливо, щоб людина дійсно «горіла» своєю справою. Тоді людям досить дати напрямок і іноді звертати увагу на процес, його втілення, щоб тримати зв’язок між метою та процесом. При такому підході може залишитися ще трохи часу на себе.

5a746646ddb3b.jpg

Які Ваші наступні проекти? Ми чули про грандіозний житловий комплекс розміром більш ніж 100 000 квадратних метрів. Чого нам, як жителям столиці, можна очікувати в найближчому майбутньому?

Ми почали будувати унікальний житловий комплекс TARYAN TOWERS, в якому ми об’єднали кращі ідеї і світові практики. Звичайно при створені комплексу використовуються лише найякісніші та екологічні матеріали, тільки найостанніші технології. Але, давайте не будемо заглиблюватися в будівельні технології і марку бетону, це ж нудно!

Давайте, я вам краще розповім чим TARYAN TOWERS буде цікавий майбутнім мешканцям. TARYAN TOWERS – це три вежі з експлуатованими дахами, які ми з’єднали дворівневими скляними мостами, через секції в яких буде відкриватися панорама на весь Київ. У кожної даху своя концепція: авторський панорамний ресторан, цілорічний парк з озером і зимовим садом, музей майбутнього з планетарієм, великою зоною інновацій та розваг. Тут буде все: спеціальний формат TSARSKY з критим і відкритим басейнами, фітнес-зоною, сауною, хаммамом, SPА. У TARYAN TOWERS також буде власний ТРЦ з бутікової галереєю, як в сучасному 5 * -Готелі, супермаркетом, дитяча школа раннього розвитку і багато ще цікавого.

Ми створюємо новий спосіб життя, якого раніше не було! Тільки уявіть собі: прокидаєшся в своїй квартирі з панорамними вікнами на всю стіну, дивишся на місто, одягаєш халат, натискаєш на кнопку ліфта і через пару хвилин ти вже у власного басейну. Виринаєш з води, на столі тебе вже чекає сніданок. Ти сидиш на літній терасі, п’єш свій фреш під променями теплого сонця, плануєш свій день і розумієш, що любиш це життя!

Упевнений, у жителів столиці буде можливість насолоджуватися новим гарним архітектурним комплексом від відомого британського архітектора Джона Доуз, який, як нам здається, стане однією з визначних пам’яток Києва. До цього ми прагнемо! Аналогів цього будинку на даний момент немає в Україні. Впевнений, що якщо TARYAN TOWERS розмістити в інших містах світу: Сінгапурі, Дубаї, Токіо, Нью-Йорку, то він і там буде вважатися, якщо не кращим житловим комплексом, то одним з них.

5a74665a864a3.jpg

Коли планується здача TARYAN TOWERS в експлуатацію?

Будівництво розпочато порівняно нещодавно, але ми вже вийшли «з землі», активно будуємо і очікуємо, що завершимо першу секцію TARYAN TOWERS десь через 1,5 року. Паралельно, через рік, буде добудовуватися друга вежа і ще рік буде потрібен для завершення третьої. Висотність кожної секції – 31 поверх і під час будівництва всі вони можуть працювати автономно. Ми так прорахували терміни, щоб не було відчуття, що ти живеш на будівництві, поки жителі зроблять ремонти – вежі будуть завершуватися одна за одною. Тобто, після введення в експлуатацію першої вежі, в ній вже можна буде комфортно жити – там будуть і ресторани, і супермаркет, і все необхідне, що людина очікує від житла преміум-класу.

У кожного бізнесмена існує своя історія успіху. Коли Ви вперше відчули успіх?

Успіх – поняття дуже відносне. Головне – намагатися бути кращим в тому, що ти вмієш робити найкраще. Вперше я відчув успіх, коли був в дитячому таборі «Артек». Мені було 11 років і я потрапив до загону зі старшокласниками. В «Артеку» було багато командних активностей, біг, плавання, футбол, а мені, як молодшому, не давали в них брати участь. Але пам’ятаю, мені довірили один з конкурсів, і я зміг перемогти! Як зараз пам’ятаю, це був нестандартний конкурс, де потрібно було дмухнути, щоб аркуш паперу з точки «А» потрапив в точку «Б». Я так вкладався в кожен вдих, розраховував так, щоб не дути занадто сильно, щоб лист не вилетів за межі доріжки, але і не дуже слабо, щоб він не залишався на місці. В результаті старань – я переміг. Від радості, змішаної з явним відчуттям повної несподіванки, хлопці підхопили мене на руки! І ось тоді я вперше відчув це «почуття успіху». Зараз, будучи засновником девелоперської компанії, менеджером багатьох проектів, мною часто рухають подібні почуття. Я намагаюся робити все, що від мене залежить, щоб не підвести людей, які на мене розраховують, чи то батьки, партнери, інвестори, співробітники чи то друзі, я намагаюся робити все, щоб виправдати їх очікування.

5a7466a9be1cc.jpg

Які якості необхідні справжньому лідерові?

Коли мені задають таке питання, я думаю про лідера, за яким мені особисто хочеться йти. Це повинна бути цілеспрямована, порядна і доброзичлива людина з цікавістю до життя і до її пізнання.

Що Ви найбільше цінуєте в людях, і з чим, навпаки, не маєте наміру миритися ні в бізнесі, ні в особистих відносинах?

Найбільше я ціную в людях любов до життя, коли незалежно від статі, роду діяльності, соціального статусу та інших рамок, людина радіє життю і завжди знаходиться на позитивній «хвилі». З такими людьми хочеться проводити час, ділитися ідеями, обговорювати плани, проживати життя.
Не маю наміру миритися з недоброзичливістю. Всяке може статися, кожна людина може помилятися, але недоброзичливість залишає мало шансів для подальшого спілкування.

Судячи з ваших будівельних проектів, що пропонують своїм мешканцям абсолютно новий рівень комфорту, до якого входять і парки на дахах, і термальні басейни, і панорамні лаунж-бари, Ви – натура захоплена. Чи є у Вас хобі? Чим любите займатися у вільний час?

Я – натура, захоплена життям. Тому, в залежності від місця, часу і настрою змінюються і мої хобі. Сьогодні я можу сходити в планетарій, завтра -в кіно, післязавтра піти в ресторан або на концерт, стрибнути з парашутом, вирушити на дайвінг або запросити друзів і залишитися в офісі, поїхати додому і подивитися хороший фільм. Якщо говорити про спорт, останнім часом захопився змішаними видами, де з’єднуються бокс, плавання, тренажери і natural movement, все що пов’язано з власною вагою людини – рухи близькі до природи людини в природних умовах. Я люблю вивчати все, що пов’язано з минулим і майбутнім. Люблю вивчати історію і археологію, а також все, що пов’язано з космосом і зірками. У дитинстві я навіть мріяв налагодити зв’язок між землянами і інопланетними істотами, виступити свого роду зв’язковим. Останнім часом активно займаюся вивченням біології та фізики, щоб краще розібратися, що і як функціонує в цьому світі.

5a74671af3abf.jpg

У дитинстві Ви мріяли стати мандрівником. І з такою кількістю компаній і ділових партнерів по всьому світу, можна припустити, що Ви їм все ж стали. Чи з’явилися у Вас улюблені місця на карті?

Найбільше я люблю місця, в яких ще не був. Залишилося ще кілька країн і я відкладаю свої поїздки туди, щоб підібрати найбільш підходящі моменти. Тому що, плануючи поїздку, смакуючи, що мене там чекає, я заряджаюсь позитивними емоціями. Занурення в культуру країни, в її історію, знайомство з новими людьми, кухнею, архітектурою – все це дуже захоплює!

Багато творчих особистостей схильні до емоційної експресії. Чи можна Вас застати зненацька при прослуховуванні музики? Чи любите Ви піддатися почуттям при звучанні улюбленого треку і, наприклад, виконати соло на уявній гітарі або ударних?

Я людина досить емоційна, але намагаюся тримати свої пориви під контролем, коли це необхідно. А в тісному колі друзів, рідних і добрих знайомих, звичайно, можу дати собі волю і як слід повеселитися під хорошу музику. Але ці рідкісні хвилини – швидше виняток, ніж правило.

Концерти яких виконавців Ви відвідали останнім часом?

Останні пару тижнів я в Україні, тому був на багатьох концертах, які були в Україні: ВіаГра, Агонь, НеАнгели, Гриби, Алексєєв, Время и Стекло. У Греції сходив послухати Salomun. Все залежить від того, де я перебуваю і що цікавого можна там подивитися і послухати.

5a74676bf22b5.jpg

Ви не боїтеся пробувати і впроваджувати інновації. Якби Вам запропонували закінчити фразу “Страх – це …”, як би вона звучала?

Я б розділив інновації і страх. У запровадженні інновацій нічого страшного немає. Принаймні, що стосується нашого будівництва, то ми не використовуємо технології, про які нічого не знаємо, не ставимо досліди на наших проектах і мешканцях. Ми вивчаємо світовий досвід, беремо тільки те, що ефективно і якісно працює і об’єднуємо воєдино, впроваджуємо ці інновації в Україні.

Якщо ж говорити про страх пізнання чогось нового, то його теж немає. Якщо ми не будемо йти вперед і постійно пробувати, то ми просто залишимося в кам’яному столітті. Якщо говорити про страх, як про поняття, то перше, що спадає на думку – це малодушність, трохи задумавшись згадуєш про інстинкт самозбереження, а потім приходить розуміння, що страх – це тільки твоє особисте фокусування на негативній події. Страх, сам по собі, нічого не означає, поки людина не починає надавати особливого значення чомусь і вважає його страшним. Страх – це надмірне фокусування на негативі, який тебе і лякає. Ніяка подія сама по собі не має значення, крім того сенсу, який ми в неї вкладаємо.

Всі новини